2022: Nest Foske x Eise

Geboren op 19 juli 2022

Een uitzondering op mijn eigen beleid: Foske mag weer moederen. Het is haar missie op aarde, misschien nog wel meer dan jagen. Na goed overleg besloot ik ervoor te gaan. De dekreu is Eise Kryn fan de Beemsterklei.

Hij is niet bejaagd, maar heeft wel jachttraining gedaan en heeft alle werkeigenschappen die een Wetterhoun van oudsher behoort te hebben. Na een eerdere kennismaking gaat ook deze dekking weer goed, al is het met 30 graden wel echt warm voor dit soort activiteiten. Gedurende de dracht toont Foske zich fit en sterk; ze gaat nog lang mee naast de fiets en tot de laatste dag is ze nog bezig met ongediertebestrijding. Op 19 juli ziet Hauke het levenslicht, met een geboortegewicht van 380 gr.

Een eenling is even schakelen, nog nooit meegemaakt, en gelijk ook weer een spoedcursus want deze situatie kent weer z’n eigen problematiek. Alles gaat goed gelukkig. Hauke groeit goed, heeft een pittig karakter en leert vlot. Ook Foske doet het goed; ze vindt het geweldig, is nogal fanatiek en brengt het moederschap echt naar een next level. Dan de hamvraag die velen stellen: hou je ‘m? Het is tenslotte een reu… Het antwoord is vol overgave: ja, Hauke blijft!