Editie 2022

Terugblik

2 oktober 2022 – Alweer de 4e editie van de WT Krullen & Friezen. We zijn begonnen met krulharige jachthonden en Friese jachthonden. Later zijn daar minor breeds bijgekomen. En dit jaar hebben we naast kruisingen van de rassen in de doelgroep ook andere kruisingen en stamboomloze rashonden toegelaten. Deze keer was er dus nog een grotere variatie aan honden. Om ook deze doelgroep groei te kunnen laten doormaken, is een derde categorie toegevoegd. Deze keer is er een startersklasse (noem het pre-C-niveau), een novice klasse (ca. C-/B-niveau) en een open klasse (B+/MAP B-niveau). Voor de fun heb ik tijdens het rondje langs alle proeven ook Jeppe en Foske nog wat laten werken.

Volop genieten, want wat was het een mooie dag! Voor het eerst in een bos, veel nieuwe keurmeesters en helpers en toch liep de dag gesmeerd alsof het hele team vrijwilligers al jaren samenwerkte, wat een topteam, dank allemaal! De hele week duimen voor goed weer heeft ook al geholpen, het weer was geweldig! 

Uitslagen

Startersklasse

1e plaats Jessica Meerwijk en Duitse Staande Korthaar Sem

2e plaats Dirk Toeters en Westfalen Terrier Sjors

3e plaats Ina Haspels met Wetterhoun Jacob

Novice klasse

1e plaats Anja Mets-Boom met Ierse Water Spaniel Dylan

2e plaats Gilles de Kok met Wetterhoun x Stabijhoun Lara

3e plaats Suzanne de Kort met Stabijhoun Eiske

Open klasse

1e plaats Brigitte Elsman met Wetterhoun Amber

2e plaats Isabelle Legat met Perro de Agua Español Preeti Lady

Voor de beste Wetterhoun en Stabijhoun kijken we niet naar de klasse, maar naar het aantal punten binnen de klasse. De winnaars zijn Brigitte met Amber, en Suzanne met Eiske. 

Foto door Esther Breur

De keurmeestersprijs is voor Dirk Toeters met Sjors, vanwege zijn prestatie terwijl dit werk niet de specialiteit van de Westfalen Terrier is. Super gedaan dus!

Onder de deelnemers hebben we alleen maar blije gezichten gezien, en dat maakt ons (mijn mede-organisator Esther Breur en ik) blij. We hebben prachtige verhalen gehoord, over grote en kleine overwinningen. En mooi werk gezien: wat te denken van een stabij die net een ‘otter’ heeft gevonden, op schot een ‘eend’ op het water moet markeren en in volle overtuiging langs een heel gezin loopt, hop naar het water. Het is nu eenmaal een openbaar terrein, dus kan gebeuren. Top hoor!

Fijn dat we konden shoppen bij Fluitkoorden en Sjouke, dank dat jullie er bij waren. Met de foto’s door EB Pictures & Creations en Foto Verhoeven kan iedereen nog lang nagenieten. En last out not least: dankzij sponsors DUCK, Durk’s Dogsnacks, Outdoorshop Henk van Os, kennel Quaciëndas, osteopaat Kynovitaal, jachthondenschool Huntingdogs en rasvereniging NVSW ging iedereen met minstens een prijs naar huis, waarvoor dank!  

Volgend jaar weer? We weten het nog niet… maar zo ja…. dan weer op de eerste zondag van oktober. Hou deze pagina in de gaten 😉.