2018: Nest Foske x Jannes

Geboren op 29 april 2018

Bij het tweede nest ga ik veel beter voorbereid aan de slag. Ik heb inmiddels een goed beeld bij wat ik wil bereiken, noem het een visie op fokken. Alle voorbereidingen, keuzes en activiteiten staan dan ook ten dienste van die visie.

De dekreu is Jannes, een bejaagde reu.

Foske en Jannes kennen elkaar al, en dat maakt het hele proces leuker en makkelijker. De dekking gaat makkelijk en relaxed, hoewel wij baasjes het zwaar hebben bij -20 graden! Vier weken drachtig wordt Foske clubkampioen op de Clubdiplomadag, en dan is het even klaar met werken. Na een optimale dracht komen op 29 april acht pups gezond en wel ter wereld, vijf reuen en drie teven, met gewichten tussen de 298 gr en 384 gr.

De nestperiode is fantastisch. Foske geeft slagroom, de pups groeien als kool, en ook het spelenderwijs trainen gaat supergoed. Het is een ontzettend fijn en makkelijk nest. En wie blijft er? Diep in mijn hart wist ik het gelijk al: Foske’s firstborn. En later staat zij steeds klaar bij het hek als ik ga trainen met de pups, zij wil met mij aan de slag. Het is Jeppe! Ook de andere pups hebben een fijne mooie plekken gekregen.