Editie 2019

Terugblik

6 oktober 2019 – De 3e WT voor Krullen & Friezen is alweer voorbij. Een terugblik van mijn kant. Ik heb deze keer meer combinaties zien werken, meer mensen gesproken, en genoten van de uitvoering van de proeven die mooi en goed zijn uitgedacht door Bert Houwen. Het was super! Ook het toevoegen van meer ‘minority gundog breeds’ is me goed bevallen. Dit idee is geboren toen ik op de Spaniel Working Test in april jl. bij Katinka met haar Sussex Spaniel in de groep zat. De doelgroepen pasten bij elkaar, zoals ik al verwachtte. De sfeer was gemoedelijk, iedereen was blij voor elkaar als het goed ging, en er kon gelachen worden als het niet zo goed ging. Iedereen doet dit voor de lol, en om van te leren. Dat is gelukt denk ik.

Om zelf ook wat te leren wilde ik graag met Jeppe alle proeven lopen. Helaas, madam is hoogloops; mijn auto met roedel stond dan ook uiterst noordwest op het terrein gezien de wind uit het zuidoosten, om de reuen niet te storen. Toen iedereen klaar was, onderdak en droge kleding zocht, en een lekker gevuld eitje nam, deed ik op het regentechnisch dieptepunt van de dag de sleep met Foske en Jeppe. Het verruïneerde mijn kapsel, maar gelukkig was het geen modeshow.

Foske heeft al 2 jaar geen sleep meer gelopen. Ik stuurde haar vooruit naar de start van de sleep. Ze ging weg als een jekko, kwam op de sleep en trok snel door. Bijna bij de eend werd ze onzeker en kwam ze snel en vol spanning terug. Ik liep een stukje mee en nu ging ze vlot naar de eend en kwam snel terug, op haar manier. Ze loopt ‘als een gebakkie’ maar het is wel mijn gebakkie. Toen Jeppe, ook de B-proef, dus vooruit sturen en sleep laten oppakken. Vol gas vooruit, en net zo snel over de sleep, even haperen bij de eindplek van alle C-slepen en door, haak naar links, en bam hebben. Vlot terug. Ik zeg volle bak punten! Erg mooi, maar de emotie zat voor mij natuurlijk vooral bij Foske. Wat een enorme werkwil, nog steeds, na al die tijd arbeidsongeschikt zijn. Mijn liefste ❤️!

Al met al heb ik een fantastische dag beleefd en daarvoor mijn dank aan jullie allemaal: gezellige sportieve deelnemers, een topteam aan vrijwilligers en een fijne samenwerking met Herman Riemslag die alles op zijn locatie top geregeld heeft, dank! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Uitslagen

* Poedelprijs Dory Gouwens met Wetterhoun Molly

* Beste jeugdhond Francisca van Westerneng met Stabij x Labrador Saga

* Keurmeesterskeuze Miranda van den Berg met Koningspoedel Shiva

* 3e prijs C-categorie Greet Los met Barbet Boegy

* 2e prijs C-categorie Marianne Blaauboer met Stabijhoun Maike

* 1e prijs C-categorie Isabelle Legat met Perro de Agua Español Lady

* 3e prijs B-categorie Suzanne de Kort met Stabijhoun Csaar

* 2e prijs B-categorie Mieke Molenaar met Curly Coated Retriever Dark Sapphires Durian

* 1e prijs B-categorie Miranda van den Berg met Koningspoedel Shiva

* Beste Stabijhoun Marianne Blaauboer met Maike

* Beste Wetterhoun Elly van der Helm met Jannes

Gefeliciteerd allen 🏆! En iedereen veel plezier met de goodies en prijzen van Hubertus Gold, 100% Dier, B&B Buinerstee, Dogzine en NVSW!

Meer foto’s op de facebookpagina @werkendewetterhounen.