Over mij en mijn missie

Over mij…

Ik ben Anita, ‘Wetterwoman’, en ik ben jager, voorjager en fokker van Wetterhounen. Samen met mijn honden woon ik op de Hoeksche Waard. Het begon in 2003 toen ik puppy’s ging kijken bij een Wetterhoun-fokker. Ik was direct verkocht, het was liefde op het eerste gezicht. Deze liefde gaat nooit meer over. We horen bij elkaar, Wetterhounen en ik. Het begon dus met een Wetterhoun, na een tijdje bedacht ik dat gezelschap voor haar fijn zou zijn, en zo had ik er twee. De oudste overleed te jong. Al snel kwam er weer een bij. De gedachte dat bij een overlijden er weer een alleen zou zijn, leidde tot een derde hond. En toen… nou ja, lees maar verder op deze site.

… en mijn missie

De Wetterhoun is een Nederlandse jachthond. Sinds vorige eeuw is de Wetterhoun in de vergetelheid geraakt door de opkomst van staande honden en retrievers. Dat vind ik jammer. De Wetterhoun hoort thuis in ons mooie polderlandschap. Het is dan ook mijn missie om weer meer Wetterhounen op het jachtveld te krijgen.

Dat kan langs twee kanten: het ras bij jagers en voorjagers onder de aandacht brengen, en mensen die een Wetterhoun hebben bekend maken met de jacht en stimuleren om met hun hond te gaan werken.

Om dat te bereiken, kies ik voor verschillende routes. Zo doe ik aan verschillende typen wedstrijden en proeven mee, zodat keurmeesters en andere voorjagers het ras en de wijze van werken (beter) leren kennen. Ik jaag met mijn honden, en ik ben vaste drijver op een prachtige jacht in België. Daarnaast ben ik op uitnodiging beschikbaar voor andere combinaties, met of zonder geweer, maar altijd met een Wetterhoun. Ook doe ik aan promotie door artikelen te schrijven in diverse magazines en mijn honden uit te brengen op hondenshows. Tot slot hoop ik elke 3 á 4 jaar een nestje te kunnen fokken. De pups worden vanaf dag 3 optimaal voorbereid om later te gaan werken. In de fokkerij houd ik vast aan mijn eigen hoge standaard, en de beste indicator voor een pupkoper daarvan is dat ik altijd zelf een pup houd. In mijn visie op fokken vind je meer informatie.