Teamtest More than Dogs gewonnen!

Vandaag hebben we een teamtest bij More than Dogs op landgoed Arcadia. Wat is een teamtest? Een soort working test, maar dan met een team. Elk team bestaat uit een A-, een B- en een C-hond, en is samengesteld door Joep, de trainer. Ons dreamteam bestaat uit Saskia Rathenau met Flatcoat Quick (C), Yvonne Heijtveldt met Labrador Pip (B) en ik met Wetterhoun Jeppe (A).

We starten goed, op proef 1 alles binnen, maar we merken direct dat het anders en beter moet. We leren snel en vanaf proef 2 stemmen we af wat de sterke en minder sterke punten zijn, bv. of een hond goed met wild is, een memory aankan, steady is. Bij enkele proeven is voorgeschreven wie welk apport haalt en in welke volgorde, maar niet bij alle proeven. Samenwerken is dus van belang! In de praktijk betekent dit dat Jeppe vaak het laatste apport pakt omdat ze megasteady is en prima lijnen loopt. En bv. bij een verloren zoek met 2x wild en 4x dummy pakt zij juist de eerste beurt om wild te vinden en dan de anderen die daarin weinig geïnteresseerd zijn. De plannen zijn goed, maar de uitvoering is niet altijd top. Het kan allemaal net wat beter; we maken ons geen illusies. Het gaat vandaag sowieso niet om de punten, maar om de samenwerking, een belangrijk element in Joep’s visie. Bij de lunch blijken er nog 7 teams niets gemist te hebben, waaronder wij. Het maakt ons fanatieker. Door een teamfoutje missen we in de middag dan toch een apport. Veel teams missen wat, zo horen we; het wordt nog spannend.

Bij de prijsuitreiking duurt het en duurt het. Zestien teams. Plaats 16… plaats 15… Uiteindelijk denken we 3e te zijn geworden, totdat Joep zegt dat dit team 2 gemiste apporten heeft. Tussen de nummers 1 en 2 zit een gat van 30 punten, we denken dat we 2e zijn, omdat het niet vlekkeloos ging. En dan horen we: team 2 heeft gewonnen, dat zijn wij!!!

Als ‘captain’ ben ik supertrots! Quick heeft netjes en vlot gewerkt, Pip ging zoef zoef zoals te verwachten en Jeppe deed een mooie hazensleep, ging goed over water en bleef luisteren waar er gedirigeerd moest worden. We hebben elkaar fantastisch aangevuld 🤗.

Megaveel dank aan Joep en zijn team, alle keurmeesters, helpers, fotograaf en de eigenaren van het landgoed! Het was geweldig, we hebben genoten!