Hond van het jaar show

Soms weet je het: er gaat vandaag iets bijzonders gebeuren. Dit is zo’n dag, dus laat ik maar eens een colbertje aandoen. De uitnodiging voor de ‘Hond van het jaar show’ vond ik al een hele eer, maar er nu daadwerkelijk staan, is heel bijzonder. De sfeer is veel intiemer dan op een gewone show, en ook onderling merk ik niets van een concurrentiestrijd. Het is gewoon gezellig.

Jeppe en ik mogen meedoen bij de Nederlandse rassen omdat we vorig jaar op de Gundogshow en op de Winner 1e waren bij de Nederlandse rassen. In de voorkeurring ligt een megagladde vloer dus de keurmeester komt alleen kijken en voelen. We hoeven niet te lopen. Dan op naar het tapijt. Jeppe blijft mooi staan om haar te laten bewonderen. Daarna een ‘op en neer’ en een rondje. Showers weten wat ik bedoel. Ik hoor mensen in het publiek fluisteren ‘de Wetterhoun’, ‘de Wetterhoun’. Niet dat ik daarmee bezig ben, maar zodra ik Wetterhoun hoor, zijn mijn oren gespitst.

Wat natuurlijk ook heel anders is dan op gewone shows is dat hier alleen maar kampioenen staan. Alle deelnemers zijn de mooiste van hun ras. Dat is nogal concurrentie! De keurmeester selecteert en we zitten erbij! De Stabijhoun ook; de Friezen laten zich mooi zien! We lopen met de laatste zes nog een rondje, en ik voel aan de lijn dat Jeppe super loopt. De directeur RvB Rony Doedijns fluistert even met de keurmeester en roept dan ‘Hond van het jaar, bij de Nederlandse rassen is…. de Wetterhoun’. WOW! Ik blij, Jeppe springt ook een gat in de lucht, en ze krijgt een kroel van keurmeester Godelieve de Wit-Bazelmans. Wat een eer dit, ik ben trots!