4x prijs op de Nationale 🇳🇱

De Nationale is een prachtige buitenshow voor onze negen nationale rassen. De show is relaxed, supergezellig, op een mooi terrein, en strak georganiseerd. Gelukkig een hogere opkomst Wetterhounen dan ik meestal zie. En mooi verdeeld, even veel reuen als teven. Reuen eerst. Pubertje Hauke doet het prima, krijgt een 1U, en wordt ook beste reu tussen andere knappe reuen. Wow! Prijs 1: Hauke behaalt zijn 3e jeugdpunt en is hiermee Nederlands Jeugdkampioen geworden, hoera! Dan de teven. Jeppe krijgt ook een 1U en wint bij de teven! Het is een close call zegt keurmeester Angelique Plasman nog, en dat ben ik ben haar eens. Stuk voor stuk mooie honden. Het niveau vandaag is hoog en alle Wetterhounen hebben dan ook een U gekregen.
Jeppe en Hauke strijden om de BOB-titel. Een lieve collega-handler loopt met Hauke. Prijs 2: voor Jeppe is de wereldorde weer hersteld, want na drie keer verloren te hebben van broer, wordt zij nu BOB. Prijs 3: en Hauke dus BOS.

Bij de Best in Show Jeugd bakt Hauke er helemaal nix. Even later is de Best in Show Koppelklasse. Prijs 4: tot mijn grote blijdschap winnen we! Met de eer krijgen we ook een beker, twee grote zakken voer én een fantastisch mooie wisselprijs. En dat mag dan tot de volgende op mijn kast staan 🤗! Jeppe gaat als laatste op voor de BIS-titel, maar de energie is eruit en het is ontzettend warm. Na de BIS en reserve BIS heet dit sjiek een gedeelde derde plaats en daarvoor krijgen we weer een zak voer. 

Het is weer een mooie dag!

📷 door linksboven door M. de Vries