Herve, BE: Hauke is BOB, CIB-J en geselecteerd in de rasgroep!

Vandaag, Golden Dog Trophy 2023, Herve, België. Onder keurmeester Leen van Genechten krijgen m’n beide brownies een 1U in hun klasse, jeugd resp. gebruik. Hauke haalt hiermee zijn laatste punt binnen en is nu International Junior Beauty Champion (CIB-J), als eerste wetterreu in de geschiedenis. Jeppe heeft nu haar 2e Belgische CAC en weer een CACIB.

Voor de laatste ronde vraag ik een handler met Spaanse Waterhonden om met een van mijn honden te lopen. Hauke wint, hij is BOB. En Jeppe dus BOS. Niet mijn ideale scenario, maar hé, dit is ook dikke prima!

Bij de BIS-keuringen twijfelt de speaker geen seconde: ‘de Wetterhoun’; een ras laten zien, helpt echt! Hauke kan helaas bij de jeugd geen potten breken. In de koppelklasse krijg ik alvast de complimenten van de speaker; hij vindt het superleuk en weet dat dit de eerste keer in de geschiedenis is dat er in België een koppel Wetterhounen staat, hoe leuk! Helaas halen we de selectie niet.

In de rasgroep verwacht ik nooit wat, en bam, daar laat mijn vent zich zien zeg: hij loopt mooi, staat als een huis en wordt geselecteerd door keurmeester Rui Oliveira, wow! Geen plaatsing, maar dit is al supermooi.
Al met al weer een mooie dag. Vele bekenden gezien, gezellig!