Hauke op de OWT MtD

OWT is nu even de Onderlinge WT van More than Dogs 😉. Met Hauke doe ik mee bij de starters. In de basis krijgt hij dezelfde proeven als de gevorderden, maar dan wat aangepast en de apporten zijn los, dus apport gooien en als de eerste binnen is, wordt de tweede gegooid.

Ik schrik even van een walk-up. Nog nooit getraind dit, maar hé, vertrouw op je hond! Walk. Zit. Apport voor de andere hond. Steady! Apport voor Hauke. Nog steeds steady! Walk. Zit. Apport voor Hauke. Weer steady! Apport voor de andere hond. Ai, dat was net teveel. Ze vliegen er samen op af. Gelukkig laat de andere hond zich niet storen en hij werkt het apport mooi af. Hauke wel vlot binnen. Ik vind ‘m nu al knap.

De volgende proef gaat relatief makkelijk, al kan Hauke echt beter werken dan hij nu laat zien. Met de paasproef, waarbij ik als voorjager een paasei op een stok moet schieten met een luchtbuks, is hij ook weer supersteady, weer alles binnen.

Dan hebben we nog twee proeven bij het water en ik verwacht dat ons geluk over is. Meevaller: de eerste is langs het water, maar niet erin. Een markeer en dan een memory op dezelfde plek. Weer alles binnen. Maar dan… water… Er ligt een watertje vlakbij dus ik kan Hauke ff laten dippen. Hauke denkt er anders over en trekt me omver over het zompige gras zodat ik met handen en voeten in de modder zit 🤣. Gelukkig zwemt hij nog even. Op naar de proef. Eerst volgen, markeer kijken, door volgen, dan apport halen, op land. Voor het allerlaatste apport moet hij toch echt het water in. Listig kantje! Hij probeert het rechts, dan links, en net als ik ‘m wil terughalen, gaat ‘ie! Hoppa, alles binnen!!! Qua punten moet hij beter kunnen, maar boeie, puber heeft alles binnen!

Joep en team: hartelijk dank voor alles, goed georganiseerd en supergezellig weer!