Hauke’s eerste WT

Toen JHS Huntingdogs de jaarlijkse WT onverwachts openstelde voor C-hondjes was ik er als de kippen bij. Dát is iets voor Hauke! Zo’n informele setting is geweldig om ervaring op te doen voor Hauke. Een hele dag doorkomen met even werken, lang wachten, en 4x repeat. Het is nogal wat voor een jonge hond, 14 maanden nu. En al helemaal voor zo’n sterke hormonenbom.

Hauke doet erg zijn best en haalt zo 8 van de 10 apporten binnen. Hij zit nu wel in de fase van ererondjes, maar dat mag de pret niet drukken. Het belangrijkste is nu de ervaring. De mooiste momenten van de dag zijn een eendensleep die hij mooi loopt, en een apport van een muskusrat. Die heeft hij nog nooit gezien dus het is de vraag of hij die gaat pakken. Meerdere honden laten ‘m liggen, maar een Wetterhoun en ongedierte zou natuurlijk goed samen moeten gaan. En ja hoor, vol overgave duikt hij de kant in waar hij ligt, hij pakt ‘m vlot op en brengt ‘m met een klein ererondje bij me. De knapperd!

Hij kan veel beter werken dan hij vandaag heeft laten zien, maar nog niet in deze setting. Daarom is deze dag zo waardevol. Echt supertof deze mogelijkheid voor beginners.