Jeppe behaalt haar eerste MAP A!

We zijn vandaag in Biddinghuizen voor de eerste MAP van het seizoen. Vorig jaar mochten we al even snuffelen, ervaring opdoen, maar dit jaar is het voor het ‘echt’.

We beginnen op een A-proef. Het is gelijk een pittige proef en deze blijkt achteraf een nekkenbreker te zijn. Jeppe doet het echter fantastisch en beide apporten zijn vlot binnen. Wat een fantastische start! Op de tweede A-proef hebben we het even moeilijk, maar ik blijf kalm en ik maak een weloverwogen keuze: in de verkeerde volgorde komen beide apporten binnen. De B-proeven gaan allemaal erg goed. En dan komen we bij de allerlaatste proef, en is het diploma in zicht. Jeppe is nog steeds alert en de laatste proef doet ze supergoed. Later blijkt dat we hier zelfs 100 punten hebben gehaald.

We hebben ons felbegeerde MAP A-diploma! En ook nog eens met prima punten! De reacties zijn overweldigend. Helpers en keurmeesters (waaronder een Fries wiens vader met Wetterhounen heeft gejaagd) spreken me aan, zeggen dat ze genoten hebben van haar werken en dat ze de scoop van de dag is. Een keurmeester die op een proef in het bos zat, zegt zelfs dat hij zijn helper aanstootte en zei ‘die hond ken ik’ en dat ze samen aan het juichen waren toen het tweede apport binnen kwam. Hoe gaaf is dat?!

Jeppe is de tweede Wetterhoun in de geschiedenis is die een MAP A behaalt. Nu we toch bezig zijn aan een reeks die al mijn verwachtingen overtreft, komt natuurlijk de vraag waar de grens ligt. Geen idee, we gaan het meemaken!