Hauke BEST IN SHOW op de Nationale!

Op naar Utrecht, voor een van de mooiste shows van het jaar: de Nationale, alleen voor de negen Nederlandse hondenrassen.

Eerst de raskeuring onder keurmeester Susan Mogony. Er zijn maar liefst 11 Wetterhounen, 4 reuen en 7 teven, geweldig! Hauke’s intussen vaste handler Karin loopt met hem en dat gaat weer ouderwets goed; hij wordt beste reu. Ik loop met Jeppe en zij wordt beste teef. Ze moeten weer tegen elkaar en deze keer wint Hauke. De keurmeester vindt het moeilijk kiezen, dat hoor ik vaker, maar gaat voor Hauke omdat hij als reu meer toont, imposanter is.

Dan naar de erering. Ons ras is goed vertegenwoordigd én doet het goed: bij de BIS Puppy komt de Wetterhoun op de 2e plaats en ook bij de BIS Junior is er een 2e plaats voor de Wetterhoun. Mooi, gefeliciteerd iedereen! In de koppelklasse loopt Jeppe niet goed door een steek van een insect en krijgen we terecht geen prijs. Tot slot de BIS-keuring met keurmeester Dinanda Mensink. Karin loopt wederom met Hauke. Never change a winning team! Ik heb in mijn hoofd dat er steeds 4 geplaatst worden. De kooiker krijgt een flinke rozet, en met de volgende rozet loopt de keurmeester naar Hauke. Ik denk nog, leuk, maar jemig, wat voor rozetten krijgen de nummers 2 en 1 dan wel niet? Blond 👱🏻‍♀️🙈. Dan zie ik Karin gebaren. Wát? Hauke heeft gewonnen! Hij is BEST IN SHOW!!!

We worden overladen met cadeaus en weer een mooie wisselprijs. Nog even op de foto en napraten. Wat een dag! Karin, weer onwijs bedankt!

Raad van Beheer, dank voor de organisatie van deze prachtige show!

Team Wetterleger’s is powered by DUCK.