Jeppe: Club Winner ’24 Friese Hounen Club!

Vandaag staat de KCM op het programma, van de Friese Hounen Club, in de Oranjehal in Wenum-Wiesel. Kleinschalig, leuk, gezellig en met bijna twee keer zoveel Wetterhounen als vorig jaar. We moeten er dus voor werken!

Hauke is eerst aan de beurt en krijgt een mooie U onder keurmeester Dinanda Mensink. Even later is Jeppe aan de beurt, altijd in haar eentje in de gebruikshondenklasse, want ze is de enige die nog actief is van de drie Wetterhounen met een gebruikshondenverklaring in de hele populatie (oma Wiep is er niet meer en mama Foske is met pensioen). Ze gooit haar charmes en gewicht in de strijd en hangt lekker tegen keurmeester Gerard Mensink aan en ook zij krijgt haar U. In de erering is Hauke beste reu en Jeppe beste teef.

Dinanda doet de eindkeuring, en dan denk ik dat ik het al weet, want: onder haar werd Hauke BIS NL rassen op de Hond van het Jaar-show en BIS op De Nationale. Ik loop met Hauke want hij is onstuimig door de lekkere ondergrond en loopse teven. Een collega handler is zo lief om met Jeppe te lopen, heeft ze al eerder gedaan. Ik voorop met Hauke, en de andere handler erachter met Jeppe die al joelend achter me aan loopt. Echt te grappig! En Jeppe wint! Ze is Club Winner 2024 van de Friese Hounen Club!