Hauke behaalt FHN werkproef

Bij de Hellevoetse Hondenschool hebben we onze allereerste FHN werkproef. Als ik de proeven lees, hou ik mijn hart vast. Is dit serieus voor een A-hond (FHN A is ongeveer gelijk aan SJP C)? Los volgen, bijdraaien naar een markeer met schot, dit twee keer. Een drijfjacht met twee apporten die Hauke ziet vallen, maar niet kan zien liggen. Een apport zelf halen en terwijl ik terugloop een markeer achter een omheining. Twee zoekapporten waarbij hij voor het 2e apport moet doortrekken over de plek van het 1e apport. Een dubbele markeer waarbij vanuit een hutje een tussen de lokkers en een op het veld wordt gegooid. Tot en met de vierde proef alles binnen, nu wordt het spannend. De dubbele zoekapport doen we als laatste. We hebben dit nog nooit getraind. Ik stuur Hauke de strook dekking in voor het 1e apport. Hij zoekt mooi en heeft snel de eerste dummy. En dan de tweede… hij trekt mijn verzoek niet in twijfel en gaat gewoon zoeken, staat even stil bij de plek waar het 1e apport lag, en… trekt al zoekend mooi door, hebben! Yes, alles binnen!

Overal steady, behalve inspringen naar het apport dat ik moest halen, wel houdbaar. Alles los voorgejaagd. Geen ererondjes, maar vlot terug naar mij. Wel af en toe bij afleiding even een reminder met de fluit en hier en daar een extra commando. De afwerking is slordig terwijl hij echt weet wat een perfect delivery is. Dat zal ‘m in de setting zitten, met een keurmeester naast me. Best veel aftrek dus, maar wel 8e van de 28. Trots op mijn vent! Na(ast) oma Wiep 💜, mama Foske ❤️ en zus Jeppe 🧡 is ook Hauke 🤎 dus superknap!

Dank aan de organisatie en aan alle vrijwilligers! Strakke organisatie, groepen bleven ook fijn bij elkaar, alles netjes op volgorde, heerlijk gewerkt!