Team Wetterleger’s op de Dutch Winner

Bij de raskeuring onder leiding van keurmeester Rob Douma, krijgt Hauke weer een U, en een heel fraai rapport. Jeppe heeft weer dezelfde conculega’s als gisteren, maar ook deze keurmeester beslist al snel dat Jeppe de beste is. Ze krijgt een dikke U en ik denk het mooiste rapport dat ik ooit gezien heb, wát een mooie woorden! Jeppe is hiermee Winner ’23 en BOB, en Hauke is Winner ’23, Junior Winner ’23, BOS en beste jeugdhond.

Net als gisteren word ik vijf keer in de erering verwacht. In de voorkeurring bij de gebruikshonden vraagt keurmeester Cindy Kerssemeijer elke handler wat hun hond bereikt heeft. Nou, heb je even? Jeppe is in alledrie de jachtdisciplines gediplomeerd, had op 9 maanden al een zweetwerkkwalificatie, heeft een novice-certificaat op een OSWT behaald en het hoogste diploma behaald op een jachthondenproef met een eerste plaats. En ja hoor, ook in de ring flikt ze het weer: we worden 2e! Het haastwerk van de ene keuring naar de andere maakt dat we bij de koppelklasse niet optimaal presteren en niet worden geselecteerd, en ook niet met Hauke bij de junioren en met Jeppe in de rasgroep. Bij de Nederlandse rassen treffen we dezelfde keurmeester als bij de raskeuring en hij geeft Jeppe de 2e plaats.

Weer een fantastische dag, met fantastische resultaten, en veel PR voor de Wetterhoun. Jeppe is voor de 3e keer op rij BOB op de Winner, en ze heeft alledrie de edities op het podium gestaan bij de gebruikshonden (1e, 3e resp. 2e plaats) en de Nederlandse rassen (3e, 1e resp. 2e plaats). Wat een rasvertegenwoordiger, ik ben zo trots op haar!