Jeppe en Hauke op de Kerstshow 🎄

De laatste Nederlandse show van het jaar is de Kerstshow in Gorinchem. In gezellige kerstsfeer -waar ik zelf ook aan meedoe 😂– wordt jolige Jeppe best of breed en heftige Hauke best of opposite sex onder keurmeester Astrid Straaijer.

Bij de BIS-keuringen is het weer aanpoten; ik mag weer vier keer naar de erering. Eerst met mijn koppeltje. Dat is steeds weer manoeuvreren tussen hoop en vrees met puber Hauke. Keurmeester Gerard Mensink vraagt eerst aan iedereen een ronde. Jeppe en Hauke lopen dikke prima ✅. Dan nog per koppel op en neer ✅. Halleluja, Hauke is nog steeds niet aan het draken! Keurmeester vraagt nog een ronde aan iedereen. Oh nee, nog meer kans op pubergedrag… Wederom lopen ze super, yes ✅! En dan mogen we zomaar plaatsnemen op het podium bij nummer 2. De keurmeester zegt nog dat het vanwege het gangwerk is. Ga ik wel even van glimmen!

De volgende ronde is de keuring van de Nederlandse rassen. Keurmeester Ineke Zwaartman-Pinster wijst Jeppe aan als winnaar, weer trots! Tegelijkertijd staat een collega-handler al met Hauke in de voorkeurring. Hij gedraagt zich en loopt best, maar wordt helaas niet geselecteerd. Ik moet direct door naar de rasgroepkeuring en dat is zoals vaak een flyby.

Al met al weer een hele mooie, gezellige en succesvolle dag, die ook nog eens budgetneutraal is door alle gewonnen prijzen 🤗.