Editie 2022

De leukste WT staat weer op de kalender! Resultaten uit het verleden geven soms wel garanties voor de toekomst: dit wordt weer een topdag! Na twee Corona-jaren organiseer ik dit jaar weer op de gebruikelijke 1e zondag van oktober de Working Test voor Krullen & Friezen. Deze keer met een nieuwe compagnon, te weten Esther Breur, die bij oud-deelnemers bekend is als fotograaf van deze WT.

Wat is het

Een Working Test met 5 proeven met meervoudige apporten. Tijdens de WT wordt niet alleen gemeten hoe goed de hond getraind is, maar ook hoe de samenwerking en het contact tussen voorjager en hond zijn, en hoe onvoorziene situaties in het veld gezamenlijk worden opgelost.

Voor welke rassen

Voor de naamgevers van deze WT: Wetterhoun en Stabijhoun, en met net zoveel liefde voor: Amerikaanse Water Spaniël, Ierse Water Spaniël, Barbet, Perro de Agua Español, Cão de Aqua Português, Lagotto Romagnolo, Curly Coated Retriever, Poedel en ook de minor breeds Welsh Springer Spaniël, Field Spaniël, Sussex Spaniël, Clumber Spaniël, Dalmatische Hond en de terriërs uit rasgroep 3 die voor de jacht worden ingezet.

Als organisatie willen we het werken met je jachthond stimuleren. Is je ras niet erkend als jachthond, of ben je een van de weinigen die met je ras werkt en voel je je wat verloren, dan ben je welkom bij ons. Twijfel je of je ras mee mag doen, zoek dan even contact met ons.

Ook welkom zonder stamboom en met een kruising van deze rassen en met gecastreerde honden.

Niveaus en ingangseisen

Er zijn 3 niveaus:

  • Starters – je wil een leuke dag, je wil lekker werken met je hond en je wil trainingstips (t/m C-niveau)
  • Novice – je wil een leuke dag, je wil lekker werken met je hond en je wil weten waar je staat na al serieuze training (C-/B-niveau)
  • Open – je wil een leuke dag, je wil lekker werken met je hond, je wil wedstrijdgevoel en met willen winnen is ook niets mis (MAP B-niveau)

De hond hoeft geen diploma’s of certificaten te hebben. Wel dient de hond gehoorzaam en schotvast te zijn. Voor novice en open vanzelfsprekend ook willen apporteren op land en uit water.

De proeven zijn geen standaard proeven, verrassend, uitdagend, niet van tevoren bekend en zoveel mogelijk op de praktijkjacht afgestemd.

Kenmerken van deze WT

Keurmeesters waar je blij van wordt, iedereen met een goed gevoel naar huis, van beginners tot serieuze wedstrijdlopers, originele dummy’s, in de open klasse indien mogelijk (deels) met wild, gezellige sfeer, stressvrij, ideaal voor debutanten, hopelijk ook een winkel met jachtspullen.

Inschrijven

Locatie

Spuibos, Bernisse (Voorne Putten)

Hopelijk tot ziens op 2 oktober!

Esther Breur en Anita Hoogendoorn