Hauke: hond van het jaar 2023!

Op de Hond van het Jaar show komt de crème de la crème van de Nederlandse stamboomhonden bijeen. Uitgenodigd worden voor de Hond van het Jaar show vind ik dan ook een hele eer. Dat gevoel was minstens twee keer zo groot toen mijn beide brownies werden uitgenodigd, omdat zowel Jeppe als Hauke Club Winner zijn geworden in 2023.

Ik kan natuurlijk maar een hond tegelijk showen dus gelukkig is handler Karin zo lief mij te helpen. We beginnen bij de Nederlandse rassen. Wat geweldig dat ze allemaal vertegenwoordigd zijn! In totaal zijn er 16 honden. Jeppe mist vandaag de flair, maar ach, zij heeft vorig jaar al gewonnen. Nu is Hauke de beste troef: hij zit schitterend in zijn vacht, loopt evenwichtig, en ja hoor, hij wordt door keurmeester Dinanda Mensink geselecteerd bij de laatste zes! Nu wordt het spannend… En dan: ‘de winnaar bij de Nederlandse rassen is…. de WETTERHOUN!’ Zo onverwacht, zo geweldig dit! Ik gil het uit langs de kant! Mijn knappe puber flikt het gewoon, samen met zijn geweldige handler Karin. Echt super dat hij na de winst bij de Friese Hounen Club het hier kan afmaken. Ik ben zo trots!

In de rasgroep worden we allebei niet geselecteerd, maar dat mag de pret niet drukken.

Mooie lokatie (veel beter dan vorig jaar!), grote ring, genoeg ruimte voor handlers en publiek. Echt top weer. Dank aan de organisatie Raad van Beheer! En mijn eeuwige dank is voor Karin 🙏🏻😘.